Terug naar begin


 Training functioneringsgesprekken en POP’s voor leidinggevenden.

In functioneringsgesprekken blijven veel mogelijkheden onbenut omdat er zoveel dingen door de medewerker ongezegd blijven. Met deze training leert de leidinggevende heldere doelen te stellen, te luisteren, een dialoog met de medewerker aan te gaan die ergens over gaat en afspraken te maken die werken.

Duur van de training één dag

Mentor training
Soms is het als medewerker prettig om naast de direct leidinggevende iemand te hebben die het bedrijf kent, je wegwijs maakt en helpt om je initiatieven een betere kans van slagen te geven. De direct leidinggevende is dan niet altijd geschikt omdat die mogelijk andere belangen heeft en uiteindelijk ook over je beoordelingen gaat. Een getrainde mentor kan dan helpen om niet meteen met oplossingen te komen maar door je te helpen om die oplossingen zelf te vinden, eventueel ondersteund door goede en praktische raad. Dit kan vaak ook een zeer zinvolle taak voor senioren zijn die bereid zijn om te luisteren, te vragen en hun ervaring door te geven. Een aantal goede mentoren binnen het bedrijf kunnen de effectiviteit vergroten en het ziekteverzuim beperken.

Duur van de training één dag


Mediation
Als de belangen en/of de karakters te ver uiteen liggen kan het een hele klus zijn om je in de standpunten van de ander te verplaatsen en is een vruchtbare communicatie en samenwerking ver weg. Vaak is er dan niet eens zoveel voor nodig (maar enkele mediation gesprekken) om te helpen om beide kanten van de zaak goed aan het licht te brengen en tot een wederzijds bevredigende oplossing te komen.

Belevingsonderzoek
Met het belevingsonderzoek kunt bepalen hoe uw medewerkers door hun omgeving worden ondersteund en hoe ze daar gebruik van maken en kunnen maken. Op basis hiervan kunt u gerichter de dialoog met uw medewerkers aangaan. Het belevingsonderzoek kan ook prima dienen als voorbereiding op uw afdelingsoverleg, de functioneringsgesprekken, een teambuilding sessie of een training.