Terug naar begin


 
Waarom is dit nodig?

Om carrière te maken is het een goede strategie om je de doelen, stijlen en gewoonten van die organisatie eigen te maken en daarin voorop te lopen. Als je eenmaal succes hebt kun je je echter genoodzaakt voelen om het gedrag vol te houden dat je dat succes heeft opgeleverd. Na verloop van tijd kan je werk ongemerkt een sleur worden of de organisatie om je heen kan zodanig veranderen dat je het eigenlijk niet echt leuk meer vindt. Meestal halen mensen dan de schouders op en gaan door. “Je moet tenslotte realistisch blijven, er moet brood op de plank en je weet wat je hebt en niet wat je krijgt. Ooit gaan we het anders doen maar; eerst die klus, dat project, die promotie etc. etc.”

Je verzoent je ermee om leuk te vinden wat je doet terwijl het misschien veel inspirerender zou zijn om te doen wat je leuk vindt.

Je moppert misschien wat meer op het werk, de collega's, de baas, de organisatie. Je wilt wat anders maar weet niet hoe of wat. Je zou eigenlijk iets moeten ondernemen maar krijgt dat niet voor elkaar. Je hebt zélfinzicht en zélfvertrouwen nodig maar je bent op je omgéving gericht en twijfelt soms aan je eigen kunnen.

Op dat moment, maar eigenlijk eerder, hebben mensen een duwtje in de rug nodig om in beweging te komen. Even iemand die, buiten het dagelijkse kabaal, de tijd neemt om met jou te bepalen wat jij wilt en kunt en hoe je dat het best kunt realiseren.